Kom nemmere igennem overgangsalderen

Overgangsalderen

Ja, det kommer til at ske før eller siden. Symptomerne er ubehagelige og nedsætter livskvaliteten i en periode. Men der er heldigvis hjælp at hente!

Hvad er Overgangsalderen?

Overgangsalderen er en naturlig forandring af de hormoner kroppen producerer. Vi taler typisk om kvinders overgangsalder. Men både mænd og kvinders kroppe ændrer sig når de når en hvis alder, kendt i daglig tale som overgangsalderen.

Hos kvinder: Menopause

Menopause er et fald i østrogen-niveauet.

Problemer som svedeture, nattesved, søvnløshed, hjertebanken og blødnings forstyrrelser m.m. er typiske symptomer, kvinder mærker i forbindelse med overgangsalderen. Dette sker typisk mellem 45-55 års alderen.

Årsag:

I forbindelse med overgangsalderen holder æggestokkene op med at producere de 2 kvindelige kønshormoner, østrogen og progesteron.

Efter overgangsalderen stiger det ”dårlige kolesterol” LDL , da produktionen af østrogen tidligere har hjulpet med at øge det gode kolesterol HDL

 

Hos mænd: Andropause.

Andropause er et fald i testosteron-niveauet .

Mænd kan opleve en tilstand der minder meget om kvindernes menopause, typisk i 40-50 års alderen.

Det viser sige typisk som en gradvis forandring af kroppen, som holdningsændring, stemningsleje, træthed, nedsat seksuel lyst og anden fysisk formåen.

Kliniske studier har vist at faldet i testosteron ligeledes kan medføre andre helbredsproblemer eksempelvis hjerteproblemer og svagere knogler.

Vi hjælper med symptomerne

Er DU/I kommet i overgangsalderen, så er der hjælp at hente. Vi har hos Doktor Akupunktur rigtig gode resultater med behandling af personer i overgangsalderen. Vi kan hjælpe jer med at få livskvaliteten tilbage.

Klik her, og bestil tid til behandling eller en uforpligtende samtale.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *