Behandling af AMD – bedre syn med akupunktur!

Det handler om livskvalitet – Behandling af AMD!

Forestil dig at nyde solnedgangens farver og de blinkende stjerner der følger. Synet af de første vintergækker der titter frem og de nye fine blade på træerne.

Dét at kunne se er for de fleste en selvfølgelighed. Lige fra at genkende mennesker vi tilfældigt møder på gaden, til at kunne læse underteksterne på fredagsfilmen, så man får det hele med. At kunne læne sig tilbage og læse en god bog eller et magasin man finder interessant, og bare noget så simpelt som at kunne læse en brugsanvisning.

Synet er en sans man let kan tage for givet, men det bidrager til at give vores liv kvalitet og skaber indre glæde – OK, måske giver det ikke ligefrem indre glæde, men taber du synet er det klart en forringelse af din livskvalitet!

Gunnar Poulsen AMD patient behandlet

Dette er historien om Gunnar.

Gunnar, der netop er fyldt 80 år, er gift og bor i et rækkehus med sin kone. Sammen har de 2 voksne børn og 4 børnebørn, som alle er tæt knyttet til deres morfar. Gunnar er en aktiv og ”frisk” mand – både socialt og rent fysisk. Hans generelle helbred er ganske godt, især når man tager hans alder i betragtning. Desværre fik Gunnar flere og flere gener grundet nedsat evne til at se klart.

For godt 15 år siden fik Gunnar konstateret AMD (tør).

Det er en øjensygdom hvor synet langsomt forværres, og til sidst medfører den et meget begrænset syn – uden mulighed for f.eks. at læse eller køre bil. I løbet af de sidste år blev Gunnars syn så dårligt, at hverdagen næsten var uudholdelig for ham.

Vi mødte Gunnar på et tidspunkt hvor hans syn var så nedsat, at det bl.a. var rigtig svært at læse underteksterne på fjernsynet. Når han stod ved sit sommerhus og så ud over havet, virkede horisonten ”krøllet”. Han kunne ikke genkende mennesker han mødte på gaden, medmindre de kom helt tæt på, men selv da var linjerne i ansigterne utydelige, og dele af synsfeltet var ofte forsvundet.

Gunnar havde i flere år forsøgt sig med kosttilskud, som han havde fået anbefalet af sin øjenlæge. Det havde da også virket en smule efter noget tid, i og med at der i en periode var stilstand i forværringen af synet.

Mod på at prøve noget nyt

Gunnar besluttede sig for at prøve noget nyt, nemlig øjenakupunktur, så vi fik aftalt en startdato for behandlingen og bookede tider i systemet.

 

5 dage i træk med 2 daglige behandlinger

 – 2 dages pause –

5 dage i træk med 2 daglige behandlinger.

 

Undervejs mærkede Gunnar en forbedring, der dog var lidt svær at definere. Men som han sagde:

”Jeg synes altså at mit orienteringssyn er blevet meget bedre”

Efter de 10 dages behandling kunne vi ved test på læsetavle konstatere, at Gunnars syn var forbedret med 15% !
Det var en sand fornøjelse at høre Gunnar sige:

”Hold da! Pludselig står underteksterne på Tv’et på en lige vandret linje, og jeg kan læse dem! ”

Gunnar med smil på læben

Ved hjælp af akupunktur kan vi i 80% af tilfældende ikke bare stoppe den negative udvikling, men også forbedre det nuværende syn! Gunnar var en af de heldige, og det er altid en stor glæde for os at kunne hjælpe nogen til en bedre livskvalitet.

Dét er vores ultimative mål – hver gang vi laver en behandling.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *